Kaza Tespit Tutanağına İtiraz


UYARI 


Telefon ile ya da e posta yolu ile bu yazı ile ilgili hususlarda DANIŞMA hizmeti verilmemektedir. Sitemizden ya da başka kaynaklardan edindiğiniz bilgilerle avukatınız olmadan hak aramaya çalışmanız size zarar verebilir.İş bu yazı değişen mevzuat karşısında güncelliğini yitirebilir

......

Bir trafik kazası meydana geldiğinde kazanın oluş şekli hakkında anlaşırsanız polis çağırmadan kendi aranızda tutanak tutabilirsiniz. Bu durumda tutanakta kusuru siz değil sigorta şirketleri belirler.
 
Anlaşmalı tutanakta sigorta şirketlerinin belirlediği kusura itiraz prosedürüne aşağıdaki yazımıza tıklayarak ulaşabilirsiniz :
Eğer aranızda anlaşamaz iseniz ya da anlaşmalı tutanak tutamayacağınız haller varsa en önemlisi ölümlü yaralamalı bir kaza ise yetkili trafik zabıtası ( Jandarma – Polis ) gelerek tutanak tutar.
 
Bu tutanağı uygulamada hemen alamazsınız genelde ertesi gün verirler aldığınızda bazen hem kazanın oluş şeklinin yanlış hem de kusurlu olmadığınız halde kusurlu gösterilmeniz durumları ortaya çıkabilir.
 

Kaza tespit tutanağında kusurlu iseniz neler olabilir  ?

Trafik para cezasına çarptırılabilir
Sigorta hasarsızlık indiriminizi kaybedebilir
Aleyhinize açılacak tazminat davası ile araç hasarı, değer kaybı, kar kaybı gibi ummadığınız tazminat talepleri ile karşılaşılabilir
Çalıştığınız kurum tarafından kusurunuz gerekçe gösterilerek işinizden atılabilir
Ceza puanınıza etki yaparak ileride sürücü belgenize alıkonulabilir
En önemlisi ölümlü yaralamalı bir kaza ise ceza yargılamasında para ya da hapis cezasına mahkum olabilirsiniz. ( Maddi hasarlı kazalarda da çok nadiren tehlikeli araç kullanmaktan dolayı ceza yargılaması yapılabilir )

KAZA TESPİT TUTANAĞINA İTİRAZ DAN ANLAŞILMASI GEREKEN TUTANAKTA YER ALAN HATANIN MAHKEME YOLU İLE DÜZELTİLMESİ OLUP TUTANAĞIN TEKRAR İTİRAZ ÜZERİNE YENİ BAŞTAN DÜZENLENMESİ UYGULAMASI YOKTUR !!!

İtiraz nereye yapılmalı ?

 
Eğer ilgili tutanakla beraber para cezasına da çarptırılmışsanız itirazınızı  ( tutanağı düzenleyen görevlinin bağlı olduğu birimin ki ) genelde bu kazanın meydana geldiği yer oluyor Trafik Mahkemelerine büyükşehirler haricinde Trafik Mahkemeleri olmadığı için Sulh Ceza Mahkemelerine yapmalısınız. Bazen ceza mahkemeleri memurun yaptığı hatalı idari işleme itiraz gibi düşünerek İdare Mahkemesine dava açılmasını belirtmekte iseler de Uyuşmazlık Mahkemesi bu konuda İdari Yargının görevli olmadığını kesin olarak belirtmiştir.Ancak uygulamada para cezası nadiren verildiğinden bu yöntem nadiren kullanılır ayrıca bu yöntem ile tutanağı dolaylı yoldan iptal ettirmiş olursunuz.Cezaya konu işlem örneğin kırmızı ışıkta geçmek ise geçilmediği mahkeme kararı ile ispatlanarak dolaylı olarak tutanakta kusur verilen işlem iptal edilmiş olur.
Eğer kaza yaralamalı ve ölümlü bir kaza ise ceza kovuşturmasına konu olacak nitelikteyse itirazınızı orada da yapabilirsiniz ancak kovuşturma genellikle geç başladığı için ileride sıkıntı yaşanabilir bazı ölümlü kazalarda savcılık zaten olaydan hemen sonra kaza zaptı olmasına rağmen kendiliğinden keşif yaparak kaza tespit tutanağının aksine bir bilirkişi raporu alabilmektedir. Böyle bir raporun olup olmadığını takip etmeniz faydalı olur.
Bunun haricinde yeni bir olay ise kaza mahallinde yetkili olan  Hukuk Mahkemesine başvurarak bilirkişi incelemesi yapılmasını isteyebilirsiniz.Tavsiyem üçlü bilirkişi talep etmeniz çok zaman zaptı düzenleyen polis memuru yerine başka bir polis memurunu görevlendiriyorlar bazen meslektaş dayanışması olabiliyor.
Sonuçta alacağınız yeni rapor hiçbir zaman kesin kusur oranını gösterir bir rapor anlamına gelmemektedir siz ya da karşı taraf dava açar ise mahkemece yeniden kusur incelemesi yapılabilir.

Eğer davaya konu edilebilir bir maddi değer var ise hukuk mahkemeleri bazı durumlarda henüz dava açılmamış olan hallerde delil tespiti esas hakkındaki davaya bakacak olan mahkemeden isteneceğinden dava değere bağlı dava mahiyetinde olacağı ve HMK 2.maddesine göre görev  Hukuk Mahkemesine ait olduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı verebilmektedir.
Dolayısıyla doğrudan dava açarak ya da size karşı dava açılmasını bekleyerek davada itirazlarınızı belirtip kusur değerlendirmesinin yapılmasını talep edebilirsiniz.
Her durumun özelliğine göre en doğru karar avukata danışarak kaza sonrası olabilecek ihtimallere göre sağlıklı bir değerlendirme yapmak olacaktır.
 

İtirazda nelere dikkat edilmeli ?


Maddi hasarlı ya da hafif yaralıların bulunduğu bir trafik kazasında trafik zabıtası yolun trafiğe kapandığı hallerde ancak iz ve delilleri kaybolmayacak şekilde işaretledikten ve gerekli işlemleri yaptıktan sonra, Karayolunu trafiğe açmaya yetkilidir.
Eğer ölümlü ve hayati tehlike yaratan yaralanmalı kazalar neden olmuş ise trafik zabıtası yolu hemen trafiğe açamaz açabilmesi için ;
 
Can, mal ve trafik güvenliğini etkiliyor ayrıca başka bir yoldan geçiş verilemiyorsa ve Cumhuriyet savcısının gecikeceğinin anlaşılması halinde, gerekli işaretlemeler yapılıp araç ve ölüler kenara alınarak durum bir tutanakla tespit edildikten sonra yol trafiğe açılır.
Dolayısıyla kazanın niteliğine göre usulüne uygun olarak gerekli iz ve delillerin işaretlenip işaretlenmediği hususuna mutlaka itiraz edilmelidir.
Uzun yıllar ölümü ve yaralamalı trafik kaza dosyalarını incelemiş biri olarak ülkemizde maalesef kusur durumunun tespitinde vahim hatalar yapılmaktadır. Tecrübelerime istinaden özellikle sigortanız yok ise ve ciddi bir zarar talebiniz varsa ya da ölümlü yaralamalı bir kaza ise tavsiyem kazadan hemen sonra mutlaka ikinci bir incelemeyi aşağıda belirttiğim noktaların da üzerinde durarak yapmanız ve derhal somut iddialarla itiraz etmenizdir.

Raporda nelere dikkat edilmeli ?

· Yol durumu ( asfalt, toprak vs. ) doğru yazılmış mı ?
· Kaza mahalli doğru belirtilmiş mi ? Şu an gprs koordinatları ile noktasal olarak tespit yapılabilmekte siz de akıllı telefon , tablet bilgisayar vs. ile koordinatları mutlaka kontrol edin.
· Kazanın kamuya yani toplumun geneline açık bir alanda olup olmadığı da önemlidir özel mülke tabi bir alanda kusur durumu değişebilir örneğin üniversite kampüsü ya da askeri alanlarda özel trafik düzenlemeleri olabilmektedir.

· Çevrenin ışık durumu yani kaza anında havanın aydınlık olup olmadığı, güneşin gökyüzündeki konumu, meteorolojik veriler ( yağmur, kar , sis vs. )

· Kaza mahalline tüm yönlerden gelmeden önceki trafik işaretleri hakkında bilgi ( Uygulamada bu husus sık sık atlanılmaktadır mutlaka kendiniz olay yerinde gerekli incelemeleri, yapınız bazen kaldırılmış trafik işareti izine rastlayabilirsiniz bunları not ediniz )

· Olayın meydana geldiği saat ve dakika ( Özellikle alkollü kazalarda çok önem taşır )
· Olaya karışan araçların cinsi ve teknik özellikleri doğru yazılmış mı ? Araç içerisinde fazla yük yolcu var mı ? Yükün cinsi ve niteliği bazı durumlarda son derece önemlidir
· Kazaya karışan sürücüler tarafından alınan önlemler ( Özellikle park halindeki bir aracın gerekli işaretlemeleri yapıp yapmadığı ve yaptı ise krokide nasıl gösterildiği çok önemlidir )
· Zeminde fren izi olup olmadığı, varsa kaç metre olduğu kusur tayininde en önemli noktadır mutlaka siz de ölçmelisiniz en ufak bir yanlışlık özellikle ölümlü kazalarda çok ağır bedeller ödemenize neden olabilir unutmayın bu izler kaza anından hemen sonra iklim koşullarına göre kaybolmaya başlayabilir.

· Çarpmanın yeri ve ölçümlendirilmesi dikkat edilecek kusura etken eden önemli hususlardandır bazen tam yerini tespit kolay olmadığından hata yapılmaktadır.

· Teknik arıza varsa tespit edilmesi özellikle aniden duran ya da fren yapamayan araçlarda özellikle taraflardan birinin de iddiası bu doğrultuda ise mutlaka teknik bilirkişi ile araç üzerinde incelenmelidir.

· Olayın meydana gelişine ilişkin tanık ifadeleri varsa çelişkili ifadelerin giderilmesi hususu da önemlidir kaza anlık bir olay olduğu tanıklara şok yaşattığı için çelişkiler doğabilir tanıkların kim olduğu kaza yapan kişiler ile yakınlığı mutlaka araştırılmalıdır.

· Mahallinde görülerek krokinin tanzim edilip edilmediği sorgulanmalıdır kimi zaman beyanla kroki tanzim edilmektedir.

· Olaya karışan araçların üzerinde oluşan hasarın olayın oluş şekline uygunluğu incelenmelidir bu inceleme esnasında kaza senaryosu yeniden canlandırılmalı tecrübeli bir teknik personelden destek alınmalıdır.

· Tutanaklar en az iki görevli tarafından düzenlenmelidir ancak hafif yaralanmalı veya maddi hasarlı kazalarda tek görevli tarafından rapor şeklinde de düzenlenebilir.

· Türk Silahlı Kuvvetlerine ait araçların karıştığı trafik kazalarında bir askeri temsilcinin bulundurulması mecburidir.
Sizin aleyhinize düzenlenen bir raporu tebliğ alır ya da öğrenir iseniz yine yukarıdaki ilkeler ışığında itiraz edebilirsiniz özellikle uygulamada kimi zaman taraflardan biri kazadan aylar sonra  Hukuk Mahkemelerine başvurarak kusur tespiti talep etmekte  ise de tek taraflı beyanlara istinaden verilen raporun ne kadar sağlıklı olacağı tartışmaya açıktır.
Eğer aleyhinizde böyle bir rapor düzenlenmiş ise nasıl itiraz edeceğinizi aşağıdaki yazım ile açıklamaya çalıştım


68 yorum :

  1. Siteyi hazırladığınız için teşekkür ediyorum trafik kazası sonucu uzun süre çalışamadım ve sakat kaldım kaza tutanağında kusurun tamamı da bana verilmiş bu durumda ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuzda iletişim bilgisi belirtmediğiniz için sizinle doğrudan iletişim kuramıyoruz eğer bizimle iletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışırız genel olarak söylemek gerekirse kusur konusunda Türkiye'de en yetkili kurum Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesidir bu sebeple kusur konusunda bu dairenin örnek raporları ışığında sizin kusur raporunuzun incelemesi varsa ifade tutanağı ve diğer adli belgeler ile sizin tanıklığınız ve olay yeri tanıklarının söylediklerinden yola çıkarak önce bir kusur değerlendirilmesi yapılması sonrasında ise çalışamadığınız günlere ilişkin maddi kaybınızın hesaplanması sürekli sakatlık durumunuzun olup olmadığının raporla tespiti sonrası karşı araç ve sigorta şirketine başvuru yollarına karar verilmesi uygun olacaktır tarafımızla temasa geçmenizde yarar olduğu düşüncesindeyiz.

    YanıtlaSil
  3. merhaba fatih bey eniştem ve babam susurluk tarafında kaza yaptılar eniştem şerit ihlali yaptığı için tam kusurlu bulundu babamın kolunda parçalı kırık meydana geldi ve yüzde sekiz raporu var kazada başka hiç bir kusur yok alkol gibi babam emekli 63yaşında tazminat alabilirmiyiz ve ne kadar olur kusurlu diye enişteme her hangi bir para talep eder mi sigorta şirketi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaza tarihi, babanızın doğum tarihi ve mesleği , gelir durumuna göre ( hatır taşıması durumu da sorgulanarak ) hesaplama yapılabilir iletişim bilgileriniz olmadığı için cevap veremiyorum alkol ehliyetsizlik gibi bir durum yok ise rücu söz konusu olmamalı ancak kesin yorumda bulunmak için kaza tespit tutanağını görmek daha doğru olur

      Sil
  4. 24 06 2012 kaza tarihi 10.02.1951doğum tarihi emekli 1.300tl maasi var ehliyet var alkol yok fatih bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10.000,00 TL civarında bir tazminat çıkabilir ancak Mahkemelerde dava açıldığında destek veya Geçici/Kalıcı İşgöremezlik tazminatları hesaplanırken Yargıtay’ın uygulaması gereği 1931 tarihli,PMF ömür tablosu esas alınmaktadır.

      Sigorta şirketleri ise Hazine Müsteşarlığı’nın 2010/4 sayılı genelgesi ile (Amerikan kökenli ve daha uzun ömür süreleri içeren) CSO 1980 Mortalite Tablosu isimli tabloyu aktüeryal hesaplamalarda kullanlmakatadır.

      Sigorta şirketleri hesabında ömür daha uzun hesap edilmekte bu durumda tazminatı arttırıcı etki yapsa da hesapta yer alan faiz kısmında sigorta şirketleri için hesap yapan Aktüer'ler % 2 ya da % 3 oranını esas almakta Yargıtay uygulaması %10 arttırım %10 indirim öngörüğünden mahkemelerde faiz 0 çıkmaktadır.

      Bu nedenle her dosya teknik açıdan incelenmesi gereken hususlar içermektedir.Kısacası bir çok faktöre bağlı ve çeşitli hesaplama yöntemleri mevcut olup her birinde birbirinden farklı sonuçlar çıkabilmektedir.

      Bu tür başvuruların uzman ve hesaplamanın detaylarını bilen bir avukat tarafından yapılması ile en gerçekçi tazminat hakkına hangi yolla kavuşabileceğinizi bilebilirsiniz.

      Sil
  5. selam fatih bey ben radara girmişim 86 km hızla o yolda hızlimiti 110 km hız dır ancak hız ihlalinden 360 lıra ceza yazmışlar artı orda veya yakınında hıç bir uyrı levhası yok yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trafik cezasına itirazlar belli bir süreye tabidir yetkili ve görevli mahkemede yapılması gerekir dolayısıyla tüm belgeleri incelemek cezanın tebliği usulünü ve tebliğ tarihini bilerek yetkili ve görevli mahkemenin tespiti sonrasında itiraz edilir genelde bu tür cezaların yargılaması kısa sürede bitmez aşağıda bir radara ilişkin Yargıtay Kararı var

      YARGITAY 7. CEZA DAİRESİ E. 2014/2954 K. 2014/14281 T. 8.7.2014

      Alaşehir İlçesi Süleyman Demirel Caddesi üzerinde görevlilerce 27.05.2013 tarihinde radar aletiyle yapılan hız kontrolünde saat 14.54 de kabahatli F. A.’nın hız limitini aştığı tespit edilmiş ve hakkında aynı tarihte 525573 seri nolu tutanak ile 343.00 Tl idari para cezası uygulanmıştır. Kabahatli Fırat bu idari para cezasının iptali için aynı gün Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunmuştur. Sulh Ceza Mahkemesince, yapılan inceleme sonucunda “Muteriz hakkında hız ihlali sebebiyle idari para cezası verildiği, ancak radar kontrolü yapılan yerde radar işaretinin bulunmadığı, gerekli yasal uyarılar usulüne uygun bir şekilde yapılmadan kesilen para cezalarının hukuki mesnedinin bulunmayacağı gözetilerek yapılan itirazın haklı olduğu kanaatine varılarak, usul ve yasaya aykırı idari yaptırım kararının 5326 sayılı yasanın 28/8-b fıkrası uyarınca kaldırılmasına dair aşağıdaki şekilde hüküm kurmak gerekmiştir.” Şeklindeki gerekçeyle başvuru haklı bulunarak idari para cezası tutanağının iptaline karar verilmiştir. Bu karara karşı, Emniyet Genel Müdürlüğünün, mahkemenin gerekçesinin kanuna aykırı olduğuna ilişkin müracaatı üzerine kanun yararına bozma talebinde bulunulmuştur.

      Öncelikle kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılması gereken trafik denetimlerini, yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapmasını beklemek, trafik kurallarının konuluş amacına uygun olmadığı gibi araç sürücülerine tuzak kurulması anlamına gelecektir ki bu durum, çağdaş hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz ve kabul edilemez.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TC Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü‟nce yayınlanmış bulunan 2007/27 sayılı Genelge hükümleri çerçevesinde faaliyet gösteren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezince sadece anlaşmalı tutanak ile sigorta şirketleri açısından bağlayıcılığı olan bir karar verilir ilgili mevzuat açısından bu karar sonrasında sadece sigorta şirketleri açısından kusur oranı bağlayıcı hale geldiğinden genelge gereği adli yargı açısından bu kusur dağılımının geçerliliği bulunmamaktadır. Bu sebeple hakkınızı yasal yollarla görevli ve yetkili mahkemede aradığınız takdirde tekrar kusur açısından bilirkişi incelemesi yapılabilir ve haklı bulunduğunuz takdirde zararınızı tazmin ettirebilirsiniz.Tavsiyem bir avukattan yardım alarak hakkınızı aramanızdır

      Sil
  7. İyi akşamlar iyi Çalışmalar Fatih Bey;
    15 Kasım akşamı otomobilimle trafik kazası geçirdim. Kazanın oluş sekli: Aracimla 3 seritli yolda seyir ediyordum hiz sınırı 55 idi benim hizim ise 50 idi orta seritten sol serite gectim önümde minibüs vardi selektor yaptım cekilmedi arkamda seyir eden bir aracta selektor yaptı cekilmedi ve aniden durdu malesef arkadan carptim arkamdan gelen araçta bana çarptı. Yanimda annem ve yengem vardi hafif yaralandilar ambulans felan geldi sağlık yönünden bi sıkıntı olmadı cok şükür. Benim 6.5 metre fren izim var arkadaki aracın 12 metre izi var. Her neyse trafik geldi olayı anlattık minibusun sürücüsü polislere önümde düğün konvoyu vardi onlar yavaşladı bende aniden durdum dedi hataliyim kabul ediyorum dedi. ben ve. Arkadaki surucude onun aniden durdugunu soyledik sonra hepimizinde bildigi gibi arkadan vuran hatalıdır mantığı geldi 56/1-c ye gore %100 bana ve %100 arkadaki surucuye verdi (aracimin önündeki zarar tamamiyle cebimden cikicak 4 bin tl zararim var arkamdaki arabada bisey yok hafif çarptı ) tamam kabul ediyorum ben takipi izlememisim vurmusum anladim ancak KYTK 60/1-b de sol serit uzerinde duraklamanin yasak olduğu yazıyor bu maddeye gore en azından %50-%50 vermesi gerekmezmiydi Fatih Bey sizce herhangi bir yanlışlık varmi var ise duzeltebilmem icin ne yapmam gerekiyor itirazi dilekcesi nasıl oluyor yardımcı olabilirmisiniz minibuscude kabul ediyor birden durduğunu ifademde de sikayetci olduğumu söyledim sizce ne yapmalıyım bu zararimin giderilmesi icin bir yol varmidir ??? ( bir arkadasim da araciyla kaza yapmisti tepe noktasinda sol seritte durakladigi esnada arkadan baska bir oto carpiyor ve kusuru %50-%50 vermisler tepe noktasindada duraklamanin yasak oldugu da ayni sol seritte duraklamanin yasak oldugu gibi 60. Maddede geciyor yari yariya vermisler o yuzden aklıma takıldı Fatih Bey)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusur durumuna tutanağı görmeden yorum yapmak mümkün olmadığı gibi her olayda kusur durumları keskin hatlarla belirlenmez

      Sil
  8. Fatih bey kolay gelsin ben cenkay şundan 6 önce eşim motorla trafik kazasi gecirdi fakat tutulan zabitta eşim kusurlu bulunmuş kisaca ben kazayi anlatayim trafige acik işlek bir yolda serbest bırakilmiş sahipli bir köpek tarafindan motorla seyir halindeyken saldirmasi köpege carpma sonucu hasarli kaza meydana geldi ve esime platin takildi ve 3 ay yatarak 2ayda ayakta tedavi uygulandi tutanakta esimi kusurlu cikarmalarinin sonucunda sigortaya baş vuramiyoz bize yardimci olurmusunuz cenkaykemik@hotmail
    com mail adresim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahipli köpeğin sahibini bulabiliyorsanız ona karşı dava açmak ve kusur durumunu bu davada bilirkişi incelemesine tabi tutmaktan başka çıkar yol olmadığı gibi sizin kusurunuz olmadığı tespit edilse dahi trafik sigortası tazminat ödemez

      Sil
  9. Merhaba fatih bey, ben Zübeyir bayrakdar;
    2013 yılında istanbulda bir kaza geçirdim. aracın sağ orta direkten vurdu. vuran araç transit, benimkisi otomobil. yol ise iki caddenin esistiği ağızda. yalnız kafamı karıştıran bir olay var.karşı tarafın yolunda üstü yan çizgilerle çizilmiş kasis var. bu vatandaş o kasisde yavaşlamadan geldi. kendi aramızda tutanak tuttuk, tutanakda; durmama fırsat kalmadan bana vurdu yazıyor. benim yazdığımda seyir halindeyken aracın geldiğini gördüm, geldiği yolda kasis olduğu halde devam etti vurdu yazdım. yüzde yüz kusuru bana verdiler.

    onun dışında daha yakın zamanda 27.11.2014 tariinde kaza yaptım. bu seferde sol arka kapıdan vurdular. polis geldi tutana tuttu. karşı tarafa şerit ihlali verdi, banada hız kesmeme yazdılar. oysaki benim hızım 30 geçmiyordu maximum 20/25 arası. daha sonucu belli olmadı ama yüzde 50 verilir diyorlar. oysaki ben hızlı olsam araba takla atardı. çünkü araç bana vurduğunda karşımdaki kaldırımda fırlattı ve sağ arka teker rotlardan kırılıp teker benzin deposunun içine girdi. allahdan benzin yoktu lpg vardı yoksa araç muhtemeden patlardı. görenlerde araç bana vurduğunda aracın arkası yerden 1 metre kadar havalanmış. ben hızlı olmadığımı çok iyi biliyorum. ama bunu ispatlamak için ne yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusur durumu hakkında tüm belgeleri görmeden sağlıklı yorum yapabilme imkanı maalesef yoktur kusur durumu açılacak bir davada mahkemenin tayin ettiği bilirkişiler tarafından incelenir ancak uygulamada üç dört defa bilirkişiye gittiği halde değişik kusur oranlarının geldiği durumlar dahi söz konusu olabilmektedir.

      Sil
  10. merhaba fatih bey yaklaşık bir ay önce kaza yaptık kaza sonucu sadece maddi hasarlı oldu.
    kaza şu şekilde meydana geldi: bizim aracımız ''a'' diğer araç ise ''b'' aracı olsun.
    A aracı ara sokaktan caddeye çıkıyor şeritine giriyor ve şeritene girdiği anda B aracı A aracına arkadan çarpıyor ve maddi hasarlı kaza meydana geliyor. kaza sonrası tutanaklar tutulup araçlar çekildi araçlardan A aracı yapıldı. B aracı yapılmayı bekliyor. ekspertiz kaza suçlusu olarak %100 A aracını suçlu kabul ediyor ama kazaya sebe B aracı frene basma gereği dahi duymadı arkadan direk çarptı. şimdi itiraz için nereye nasıl müracat etmeliyiz yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşıldığı kadarıyla anlaşmalı tutanak tutmuşsunuz bu tutanakta kusur durumunu sigorta şirketiniz ve karşı tarafın sigorta şirketi belirler ancak her iki sigorta şirketi aynı ise sizin 3 gün içinde itiraz hakkınız vardır.Çıkan karara karşı dava açmaktan başka şansınız yok bunun içinde zarar miktarınıza göre ekonomik olup olmayacağına ve hangi usule göre hareket edileceğine karar verilebilir.

      Sil
  11. Fatih bey maddi hasarli kaza yaptim. Emniyet tutanak tuttu tutanakta ne ayrinti var ne de kusur oranlari.. Ve itiraz etmek istiyorum.. Kazadan dolayi herhangi bir ceza almadim. Simdi bu durumda kaza tespit tutanaginin iptali veya yenilenmesi icin sulh hukuk mahkemesine yoksa eski sulh ceza mahkemesi(yeni sulh hakimligine mi) mi bavuru yapacag

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutanağı görmeden sağlıklı bir yorum yapmak zor

      Sil
  12. Fatih bey merhaba 2 gün önce eniştem kaza geçirdi kavacik TEM otoyolunda sagdan ikinci şeritte giderken tır vurmuş yabancı plakalı bı tır ve polis memuru tutanağında eniştemi en sag şeritten 2. Serite geçerken arkayı tıra takmış gibi tutmuş tutanağı tırın sol tarafında hasar var sag tarafta çok hafif sürtük daha onceden olmalı ne yapabiliriz resimleri mecut 538 426 55 46

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı araçların sınır kapılarında giriş yaparken yeşil kart denilen uluslararası geçerliliği olan Trafik sigortaları mevcut değil ise ülkemizde var olan bir sigorta şirketinden kısa süreli bir Trafik sigortası yaptırmış olması gerekir.Eğer yeşil kart poliçesi varsa Motorlu Taşıtlar Bürosu aracılığıyla dosya açtırarak kusur oranına göre tazminde bulunabilirsiniz

      Sil
  13. Merhaba Fatih Bey. Ben 28 Aralık 2014 te trafik kazası olayı yaşadım. Aracımla seyir halinde iken önümde duran aracın yavaşlaması sonucu bende yavaşladım ama arkamdan gelen araç duramadı ve aracıma arkadan çarptı. Arka araçta bulunan şahıslar Basit şekilde yaralandılar. Olay yerine gelen trafik polisi kaza raporunda çarpan sürücüye aslı kusur bana da 2918 sayılı yasanın 56/1-d maddesinden (Araçlarını başkalarını tehlikeye düşürecek şekilde ani yavaşlamak) tali kusur vermişler. Ben keyfi durmadım, durmasam önümdekine çarpacaktım. Bana neden tali kusur çıkardılar anlamadım. Bu konuda nereye, nasıl itiraz ederim. Dosya savcılıktaymış. kaza yeri şehir merkeziydi ben ilçede ikamet ediyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ömer bey ilk başta şunu söyleyeyim umarım kaza raporu tutan yetkılılere bu durumu belirtmişsinizdir. ayrıca kazanın sızın dedıgınız sekılde oldugunu beyan eden yada ıspatlayan görgü sahıdı ve ya kamera olması sızın için çok önemli bunlarda yok ise , itiraz edip bilirkişi atanmasını isteyebilirsiniz iyi gunler

      Sil
  14. 6 yıl önce 3 tane ışık bulunan döner kavşaktaki lambaya yeşil ışıkta girip önümdeki araçların durması yüzünden bende durdum ama yolu dura kalka ilerleyerek son yolu bitiremeden T şeklinde otomun arka sağ köşesine motor vurdu belkide sürati 80-90 km vardı.Ben duruyordum.Önümde araç olduğundan ilerleyemedim.Trafik olay yerine 20 dk sonra geldi ambulanstan sonra.Kusuru bana verdiler güya ben kırmızıda geçmişim diye..Trafik Rp.na itiraz ettim.Hakim keşif yaptı beni suçsuz buldu.Şahitlerde yeşilde geçtiğimi söylediler.Ama Yargıtay kararı bozdu.Durduğum yolda arka sağdan T şeklinde hem bana vurdular hemde suçu bana verdiler.Bu ne biçim adalet?Vuran sakat kalmış 100/23.Arkadan vurdu ben yanımdakine soruyorum bize ne vurdu diye.Ondan sonra tazminat davasını kazanmak bu mudur?Arkadan vur ver 100.000 YTL Ne güzel iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Yargıtayın bozma kararını görmeden sağlıklı yorum yapmak imkanı yok ama yargıtay kusur konusunda kusurlu vs. şeklinde karar vermez tekrar kusur incelemesi yapılır

      Sil
  15. Mrhb fatih bey 05.09.2011 tarihinde kaza yaptim.ben ana yolda ilerlerken taliye yoldan bi arac benim aracimin orta kapisindan vurdu.nasil olduysa sol kolum disari cikmis benim arac sol tarafa yatmis sol kolum yaklasik 18 metre arabanin altinda suruklenmis ameliyat oldum ve platin takildi.2014 sigortaya dava actik yuzde dokuz surekli rapor aldim.ucuncu mahmemede rapor istanbul adli tipa gonderildi.kazada yuzde 25 benim yuzde 75 karsi taraf kusurlu bulundu.sormak istedigim bi tazminat alabilirmiyim oryalama bi rakam varmi.bilmek istiyorum avukatim bi bilgi vermiyor cevaplarsaniz memnun kalirim.tskr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada fatih bey 1988 dogumluyu

      Sil
    2. Tazminat hesabı için bir çok kriter var zaten açılmış bir davanız varsa mahkemece hesaplama er geç yapılacaktır dosyaya hakim olan avukatınıza danışmanız en sağlıklı sonucu verecektir

      Sil
  16. mrb gerçekten üzücü bi durum sizin yerinizde olsam kesınlıkle itiraz ederdim , evet siz de kusurlusunuz kavşaklarda durmak duraklamak yasak ama bu sizin 100/100 kusurlu oldugunuzu gerektirmez siz anlaşamıyorsanız polisin o kaza raporunu tutması gerekir , arkadan çarpan zaten asli kusurlu ambulans olsa bile bunun şartları var sirenı çalıyor olcak ve tepe lambaları aktif olması gerekiyor , itiraz etmek en doğal hakkınız ama dediğim gibi keşke polise tuttursaydınız iyi günler

    YanıtlaSil
  17. Anlaşıldığı kadarıyla anlaşmalı olarak kendi aranızda tutanak tutmuşsunuz bu tutanağa göre SBM - TRAMER kanalı ile sigorta şirketleri kusur durumunu belirlemiş aracınızın zararına göre hakkınızı yasal yollardan aramanın ekonomik olup olmayacağı kararı verilerek en ekonomik yoldan dava açmanız gerekir tekrar kusur incelemesi yapılacaktır.

    YanıtlaSil
  18. Öncelikle bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim Sayın Fatih Üç benim başıma kontrolsüz dört yolda maddi hasarlı trafik kazası geldi kaza mahali mahalle arasında bir yol kaza yaptığımız yolda herhangi bir trafik tabelası yok kaza esnasında araç benim solumda ben aracın sağındayım sizce sonuç ne olur şimdiden çok teşekkür ederim sağlık ve esenlikler dilerim

    YanıtlaSil
  19. fatıh bey merhabalar
    bu trafık kaza sıgorta mahkemelerınde mahkeme ve kaza sıgortasının mahkeme sonucunun bellı bır zaman sure zarfı var mı ? bır sıgorta mahkemesı kac ay ya da yıl surebılır sonuc verılebılır .sımdıden tskler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu olayın özelliğine dava açtığınız yargı yerinin türüne göre değişir ortalama 8 ay ile 10 sene arasında değişir

      Sil
  20. Merhaba Fatih Bey,11.03.2015 tarihinde babam ana yolda motosikletiyle ortalama 30 km süratle banket te yani güvenlik şeridinde ilerlerken köy yolundan yani tali yoldan çıkan süt kamyonu tam kavşakta babama çarparak 4 gün yoğun bakım da kalması sonucu vefat etti.babam emekliydi.1952 doğumluydu araçların sigortası var ehliyetler de var babam ın hiçbir eksiği yada kusuru yok,fakat kaskı yoktu.bu durumda sigorta şirketi ne kadar ödeme yapar beni bu konuda bilgilendirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler,isterseniz telefonda da görüşebiliriz 0505 761 42 72

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigorta şirketi verdiğiniz bilgiler göre 45.000 TL civarı ödeme yapabilir ibranameye şerh konulup dava açılır ise 55.000 TL civarı ödeme yapılır kask takmaması hususunda indirim yapıp yapmayacakları meselesi için otopsi raporunun incelenip kask ile vefat arasında illiyet bağı olup olmadığına bakmak gerekir

      Sil
  21. Merhabalr fatih bey ben ali bey 3 ay once maddi hasarli hasarli bir kaza meydana geldi.kaza kısaca şöyle oldu ben a araci sanayi girişinden seyir halindeniken b araci ticari taksi dikkatsiz bir şekilde önüme cikti ve ve önden carpistik yolda her hangi bir levha yok kontrolsuz kavsakmis ama burasi sanayi girişi olduğu için günlük geliş gidiş 300 araç geçer taksicinin yolda 50 araba gecer ani bir cikis yaparak benim geldiğim yöne dönecekti tam bu esnada soldan carpistik tramer beni %100 kusurlu buldu itira z ettim asliye hukuk mahkemesine bilirkişi raporunu polis kazayi yanlis anlatmis ben araca sol arkadan carpmisim gibi halbuki araçlar on soldan carpisti simdi benim yapmam gereken nedir saygilar fatih bey iletişim 0533 422 7174

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacağınız rapor ile tekrar sigorta şirketine başvurursunuz genelde kabul görmez bu raporla dava açmanız gerekir

      Sil
  22. merhabalar fatih bey, benim başıma çatal kavşakta bir kaza meydana geldi. ben sol taraftan giderken yanımda seyreden araç çatal kavşakta ortadan gidiyordu araç birden sola manevra yapıp benim sağımdan vurdu çarpmanın etkisiyle park halindeki araçlara ve sinyalizasyon direğine çarparak durabildim. bana çarpan araç tam ortada duruyor nereye gideceği belli değildi krokide de ortada gözüküyor araç. polis raporunda ikimizde aynı şekilde yazılmış 53/1a ve 53/1b yazıyor iddia olarak. bunun sonucunda ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusursuz olduğunuzu düşünüyorsanız ancak açılacak bir davada alınacak bilirkişi raporu ile tazminat alabilirsiniz

      Sil
  23. merhabalar ben 10 gün önce kaza yaptım çift yönlü yani gidiş geliş olan dar bir virajda köpek çıktı önüme köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırdım ancak karşıdan gelen bir araçla kafa kafaya çarpıştım mahkeme beni %100 kusurlu buldu köpek çıkmış olması azda olsa hafifletici bir sebeb degilmi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutanağı görmek lazım kusur hususunda dava açmanız gerekebilir köpeğin çıktığını ispatlamanız ise şart

      Sil
  24. Fatih bey mehaba sizinle nasıl irtibata geçebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitede yer alan iletişim bilgilerini kullanarak irtibat kurabilirsiniz

      Sil
  25. Fatih bey iyi günler. Size danışmak istediğim bir sorunum var. 19.07.2015 tarihinde aracıma seyir halindeyken bir motorsiklet çarptı. Maddi zararım bana göre büyük. Trafik kusurum yok. Kural ihlilaim yok. Çarpan kişiyle zararım için anlaşma sağlamaya çalışırken maalesef kaçtı. Neyse ki plakasını alabildim. OIay yerine polis çağırdım ve zabıt tutturdum. Trafik sigortasından da plakasını sorgulattım. Ama ne yazıkki adres ve kişi bilgilerine ulaşamadığımdan tutanakda imzası yok. Karşı tarafın sigorta şirketi imza olmadan zararımın karşılanamayacağını söylüyor. Ayrıca benim aracımın kaskosu da yoktu. Şimdi ben bu mağduriyetimi nasıl giderebilirim. İzlemem gereken yol nedir? Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldeki belgeleri ve tanık beyanları incelenip uygunsa dava açılabilir

      Sil
  26. Merhaba Fatih Bey
    Yaklaşık 20 gün önce kaza yaptım seyir halindeyken sol şeritteki araç aracımın sol arka tarafıma darbe alarak direksiyon hakimiyetimi kaybettim ve park halindeki araça çarptım bana çarpan araç ise karşı şeride geçerek aşağıdan gelen arabayla kafa kafaya çarpıştı. polisler geldi ve tutanak tuttular ertesi gün kaza raporunu almaya gittim ve kusursuz çıktım.daha sonra bana çarpan araç bana sen çarptın seni mahkemeye vericem kamera kayıtlarından baktık dedi. şimdi trafik şube beni kusursuz görüyorken mahkemede gerçekten ben çarptıysam raporda kusursuz görünüyorken bütün kusur bende çıkar mı ? şimdiden teşekkür ederim cevabınızı bekliyorum..

    YanıtlaSil
  27. Fatih bey merhabalar,
    Öncelikle verdiğiniz bilgilerden ötürü çok teşekkür ederim. Dün akşam ufak bir kaza yaşadım. Yoğun trafikte sağ şeritte ilerlerken soldaki araç (sağ şeride geçerken) aracıma arka sol taraftan çarptı. Olayda ciddi bir hasar meydana gelmedi ancak araçtan inip adamla konuştuğumda alkol kokusundan adamın yanında durulmuyordu. Bende adamın alkollü bir şekilde araç kullanmasına kızarak trafik çağırdım. Amacım adamın ehliyetine el konulmasıydı. Fakat ben trafik çağırınca adam arabasına binip kaçtı. Maalesef gelen memurlarda adeta ondan yana davrandılar. Ben zorla tutanak tutturdum. Fakat adamın alkol suçundan kurtulmasını istemiyorum. Adamın olay yerinden kaçmış olması (maddi hasar yokken) zaten alkollü olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilebilirmi, veya bu konu hakkında başka birşey yapabilirmiyim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. Fatih bey merhaba, tem kanal d mevkiinde sol seritte seyir halinde iken orta seritten bir bayan beyanina göre başka bir aracın sıkıştırması sonucu benim aracına sağ taraftan ( sağ arka yan dan sag one kadar ) çarptı. Ve bizi bariyerlere sıkıştırırıp yaklaşık 5 Mt sürükledi. Kaza tespit tutanagina göre polis beyler kusur yazmamiş kimseye. Ve kasko yok. Exper in verdiği bilgi bedelsiz olarak olayın kapanacagi yönünde. Aracim 2012 kayıtlı 2013 çıkışlı Renault Clio 4 joy 1,5. Adli olarak ne tür bir yol tercih edelim ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  29. Merhaba Fatih Bey
    Trafik kaza sonucu karşı tarafla birlikte tutanağımız tuttuk işlemler gerçekleşti 50/50 sorumlu buldu tramer heyeti, fakat daha sonra sigorta şirketi itiraz etmiş sonuca tutanaktaki kaza tarihi üzerinde oynama yapıldığını iddia ediyorlar. tutanağı tutarken tarih bölümünde kağıdın o bölümü kaygandı ve ay kısmını yazarken üzerinden tekrar yazdım ama bu tutanak tutulurken karşı tarafın da onayıyla oldu. gün ve yıl bölümlerinde sıkıntı yok. sigorta şirketi tutanağın tekrar hazırlanmasını istiyor.şimdi karşı taraf ben tekrar tutanak imzalamam diyor bu konuda ne yapabilirim. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detayları bilmeden yardımcı olma şansım yok incelenir ise dava yolu ile geri alma şansınız olabilir

      Sil
  30. Mrb fatih bey ben geri geri park yerine gelirken bi arac bi anda girdi sadece ehliyet fotolari var diger arac yo ortalikta acana ne yapabiliriz

    YanıtlaSil
  31. merhaba
    bursadan istanbula seyahatim sırasında maltepe kavşağında duran trafikte adım adım seyrettiğimiz sırada benim aracım önde en sağ şeritte diğer araç (tır) orta şeritte arkamda seyretmekte iken ; benim sol arka köşe ile sol arka tekerlek arasındaki yere tırın sağ ön yan köşesi arkadan çarpmıştır. kesinlikle benim o tırın yakınında seyretmem dışında kusurum olmadığını düşünüyorum şeridimde idim tır ise şeritte olmadığı için ( zaten köşeler şeritte olmadığının kanıtı) tramer kayıtlarında komisyon uyuşmazlık sonucu 50/50 karar vermiş online olarak itiraz edemiyorum bu konuda itiraz hakkım varmıdır ? sigorta tahkim kuruluna başvuracağım fakat uyuşmazlıkta bahsi geçen durum parasal bir durum değil karar itiraz bu nedenle komisyon kararına itiraz ücreti neye göre ödeyeceğim ? olumlu sonuç çıkma olasılığı varmıdır?

    YanıtlaSil
  32. Merhaba Fatih bey;
    26.09.2015 tarihinde maddi hasarlı trafik kazası yaptım.trafik kazasında ben yan yola girdiğimde diğer araç sürücüsü yanyolu kaçırmış ve e-5 te kısa bi mesafe geri geldi ve yanyola dogru direksiyonu kırdı önümdeki araç önünden çok az bi farkla kurtardı sürücü önünden aracın geçtiğini görünce durdu yanyolda çapraz bir şekilde durdu yani aracın yarısın e-5'te yarısı yanyolda sonra tekrar yürüdü ve durdu tekrar o esnada yannyoldan gelen ben ne kadar fren yapsamda duramadım benim aracımın sol önüyle diğer aracın ise sağ arka kısmı çarpıştı sürücü kabahatini ilk başta kabul etti lakin kaza tespit tutanağına farklı görüş bildirdi ve sonuç beni %100 olarak suçlu buldu tramer komisyonu sigorta bilgi gözetim merkezine internet üzerinden itirazda bulundum fakat sonuç yine de aynı olursa emin olmamakla birlikte kaza yerinde varsa mobese kamerası kayıtlarının incelenmesini nasıl isteyebilirim. Bu konuda hukuki işlem süreci nasıl işler ve ne kadar sürede sonuçlanır.
    TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba Fatih bey;
    26.09.2015 tarihinde maddi hasarlı trafik kazası yaptım.trafik kazasında ben yan yola girdiğimde diğer araç sürücüsü yanyolu kaçırmış ve e-5 te kısa bi mesafe geri geldi ve yanyola dogru direksiyonu kırdı önümdeki araç önünden çok az bi farkla kurtardı sürücü önünden aracın geçtiğini görünce durdu yanyolda çapraz bir şekilde durdu yani aracın yarısın e-5'te yarısı yanyolda sonra tekrar yürüdü ve durdu tekrar o esnada yannyoldan gelen ben ne kadar fren yapsamda duramadım benim aracımın sol önüyle diğer aracın ise sağ arka kısmı çarpıştı sürücü kabahatini ilk başta kabul etti lakin kaza tespit tutanağına farklı görüş bildirdi ve sonuç beni %100 olarak suçlu buldu tramer komisyonu sigorta bilgi gözetim merkezine internet üzerinden itirazda bulundum fakat sonuç yine de aynı olursa emin olmamakla birlikte kaza yerinde varsa mobese kamerası kayıtlarının incelenmesini nasıl isteyebilirim. Bu konuda hukuki işlem süreci nasıl işler ve ne kadar sürede sonuçlanır.
    TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  34. fatih bey ben yaklasık 2 ay önce bir kaza gecirdim kaza tutanagında karsı taraf beni fark etmediğini ne kadar frene bassada duramayıp bana carptıgını belirtti ve bu durumda motorum halen yapılmayıp axadan gelen bi maille şok oldum tramer beni 100 de 100 kusurlu bulduğunu paylastılar böyle bir durum söz konusu bana yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  35. Merhaba Fatih bey motosikletimle tali yoldan cikan araca carparak yaralanmali trafik kazasi gecirdim. Koprucuk kemigim kirildi vs. 2.5 ay is goremez raporu aldim. Karsi taraf % 100 suclu yasim33 aylik gelirim 4000 tl karsi tarafin sigorta sirketine dava acsam para alirmiyim (memurum)

    YanıtlaSil
  36. merhaba fatih bey. buakşam bi kaza yaptım. ana yoldan şehir içine girerken bi taksiyle kafa kafaya çarpıştım. sokak girişi sol taraftaydı. sokağa girerken sola sinyal erdim ve tam girerken karşıdan(ana yoldan) gelen taksiyle kafa kafaya çarpıştık. hava karanlık ve yağmurluydu. araba bana tam sağ köşeden çarptı.karşı taraftaki taksinin ön ortası benım arabanın sağ köşesi birleşme noktası. sizce kim haklıdır

    YanıtlaSil
  37. Merhabalar geçen günlerden kaza yaptım karşı araç ters yönden gelip çarptı 1 hafta oldu sonuç daha belli olmadı ters yönden gelmenin hukuki yönden yaptırımı cezası nedir hangi maddeler göre

    YanıtlaSil
  38. Mrb fatih bey 8.11.2015 şehir halindeyken aracima vurdular vuran araç durmayıp kaçtı plakasını takip edip aldım aracı kullanan genç bir çocuktu sanırım ehliyeti yok 16 yaşlarında olaydan bir gün sonra savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum sonrada hasar tespit ve değer kaybı için savcılığa dilekçeyle başvuruda bulundum aracimin şuan kullanamiyorum yaptiramadim mevla büyük olduğu için nezaman netice aliabirim tskler

    YanıtlaSil
  39. tremer 50/50 verdi itiraz etsem 50den olurmuyum

    YanıtlaSil
  40. Fatih bey ben ogrenciyim 1 ay önce hafif trafik kazasi geçirmiştir motorla araç arkadasim sandigim bi insandi olay günü her hangi bir polis gelip tutanak falan tutmadi kendi aramizda beraber ödeme karati aldik 400 TL civarinda cikiyordu hasar 200 er TL katisip odeyelim demişti sonradan hepsini sen odeyeceksin dedi yaklaşık şuan 1 ay geçti olayin üzerinden bana dava acicagini söyledi dava açsa ne olur nazil bi sonuç cikar herhangi bir trafik polisinden. Tutanak tutulmadi acil yardim bekliyorum askeri sinavlara giricem benim için sorun olurmuş ilerde

    YanıtlaSil
  41. İyi günler fatih bey. Ticari taksi sahibiyim. Üçlü trafik kazasına karıştık. En arkadaki araç 25 metre fren iziyle durduğumuz yerde bize çarptı, bizde itmeyle öndeki araca. Bize çarpan sivil polis ve hususi arabasındaydı. Anlaşmalı tutanak tuttuk, bölgedeki polisler de krokiyi çizdiler zaten suç arkadan vurandadır diyerek yolu açtırdılar. Bizde bunun üzerine karşı tarafın yazdığı ifadeye dikkat etmeden kendi irademizi yazıp imzaladık. Durduğumuz ve bize arkadan vurulduğu halde yüzde elli bizde kusur bulundu. Sonradan anladıkki ifadesinde kontrolsüz şerit değiştirdiğimiz, bagajın açık olup fren lambalarının gözükmediği gibi yalan ifadeler yazılmış. Bizde polis öyle deyince fren izinden hiç bahsetmemiştik. Bu durumda zararın yarısını kendimiz karşılamak zorundayız ayrıca sigortamız bozuldu malum ticari taksi sigortaları 3-4 bin civarında ve arada 8 gün çalışmadı yani iş kaybı da var. Şahitlerim var. İtirazı nasıl yapmalıyım. Tamamen haklı olduğumuz bir konuda bu duruma düştük. Bu durumdan nasıl kurtulabiliriz. Mail adresi muratmayda1980@yandex.com telefon 5511024903. Yardımcı olursanız sizinle çalışmak isterim. Acil dönüş üç yaparsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  42. Yaklaşık 3 ay önce yapmış olduğumuz kazada Kaza tespit tutanağının (A) ve (B) kutucuklarını ters doldurduk.Karşı taraf kırmızı ışık ihlali yaptığını kabul ediyor.Ayrıntılarda plakalar ve kazanın oluş şekli net bir biçimde yazıldı tek hata farklı kutucuklara yazılmış olması bununla ilgili ne yapmam gerekiyor.Teşekkürler Hüseyin 05053542040

    YanıtlaSil
  43. Merhaba. Kardeşim motorsiklet ile cadde üzerinde seyir halindeyken önüne aniden çıkan 3 yaşında bisikletli bir çocuğa çarptı. Çocuğun durumu iyi hastaneden çıktı. Kaza raporunu inceledik iki tarafa da tali kusur verilmiş. Fakat çocuğun babası para talep etmekte süreç nasıl ilerler acaba

    YanıtlaSil
  44. Iyi günler.
    Kirmizi isik ihlali yapan bir münübüs benim araca carpti. 100% kusurlu görüldü Polis tutanagida. Aracimin hasari 300 bin Tl civarinda, karsi sigortanin atatigi ekspertiz raporuna göre. Baska sahislar yada kamu mallari zarar görmedi. Sadece benim arba ile karsi taraf araci. Ama sigorta sadece Arac basi maddi Teminat olan 120 bin Tl yi ödemeyi kabul ediyor. Kaza basi teminat 240 bin Tl peki nezaman devreye giriyor?
    Tessekkürler ve Saygilar

    YanıtlaSil

Sadece uygun görülen yorumlar, iletişim bilgileri var ise yanıtlanacaktır.