Trafik Sigortasız Araç Trafik Kazası Yaptığında Ne Olur ?



Öncelikle anlaşmalı tutanak düzenlenemez polis çağırmak zorundasınız

Trafik polisi 2013 yılı itibarıyla 77 TL para cezası 10 ceza puanı ve sigorta yapılıncaya kadar aracınızı trafikten men eder ki bu ayrıca çekici ve otopark ücreti ödeyeceğiniz anlamına da gelir.

Karşı taraf ya da sigortacısı araç hasarını sizden dava yolu ile talep edebilir dava masrafları ve avukatlık ücreti ile yüksek bir meblağ ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Eğer aracınız ölümlü ya da yaralamalı bir kazaya karışmış ise ve size verilen kusur oranı kadar karşı tarafa sizi ekonomik olarak yıkıma uğratacak kadar yüksek tazminatlar ödemeniz gerekir siz farkında olmadan karşı taraf güvence hesabına başvurup tazminatı alır ve güvence hesabı aleyhinize dava açarak bu meblağı icra yoluyla tahsil eder.

Sigortasız kaldığınız süreye göre trafik poliçenizi normalden çok daha yüksek meblağlara yaptırmak zorunda kalırsınız.

Sigortasız kaldığınız süre sigorta şirketleri kaydında göründüğü için araç alım satımlarında sigortasız süreye ilişkin şüphe duyularak bu dönemde kaza yapıp yapmadığınızı ispatlayamadığınızdan aracınızın satış değeri düşebilir.

Tüm bu sebeplerle trafik poliçenizin bitiş tarihini not edip bitmeden yaptırmayı unutmayın.



1 yorum :

  1. köy yolunda kaza yaptık karşı taraf suçlu ama hata oranını yarı yarıya verdiler kendi şeridin e kırsa kaza olmayacaktı bizim önümüze kırdı fotoları var itiraz edebilirmiyiz

    YanıtlaSil

Sadece uygun görülen yorumlar, iletişim bilgileri var ise yanıtlanacaktır.